Navštivte nás na WINE PRAGUE 2018, PVA EXPO PRAHA: Beranových 667, Praha-Letňany, HALA 2, stánek 26, Po + Út: 10:00 - 18:00 hod. St: 10:00 - 17:00 hod.

Babić, Šibenik

Vážení a milí zákazníci.
Babič-09Předpokládám, že většina z vás, kteří jsou našimi zákazníky, Chorvatsko navštěvují pravidelně, vína která se pěstují v Chorvatsku, respektive v jižní a střední Dalmácii, dobře znají a budou i dobře znát červené víno Babić. My jsme ho v sortimentu neměli pár let, hledali jsme dobrého a spolehlivého dodavatele, kterého jsme konečně našli. Je potřeba si uvědomit, že trh s vínem v Chorvatsku nespadá do kategorie produkce vín v zemích jako je Francie, Španělsko, Itálie, kde se víno produkuje v obrovských množstvích. V Dalmácii většinou převládá velmi těžká ruční práce při sklizni z kamenitých a strmých vinic. Vinohradů není tolik jako v uvedených zemích, takže produkce některých odrůd vinné révy je omezená a víno se v podstatě nevyváží do světa, protože se stačí prodat na domácím trhu a každoročně velkému množství turistů z celého světa, kteří do Chorvatska jezdí. Nám se přesto podařilo z Dalmácie dovést víno jako je Vugava (pěstuje se jen na ostrově Vis), Maraština (stará autochtonní odrůda z ostrova Pelješac a přilehlých mořských břehů jižní Dalmácie), Pošip (odrůdy vinné révy, která se pěstuje také na omezených vinicích jižní a střední Dalmácie v úpravě EKO kterou nabízíme je vynikající) a Babić (pěstuje se kolem Šibeniku a na ostrově Korčula).
BABIĆ KURSAN premium 0,75 l je červené suché víno. Pochází z oblasti Jadrtovce blízko Šibeniku. Velikost vinohradu vinné révy Babić je 50 ha. Jedná se o ekologické pěstování vinné révy, roční produkce činí cca 60 000 litrů.
Víno má diskrétní odrůdové aroma s nádechem dřeva, ve kterém víno zraje 3-6 měsíců. Má měkkou, bohatou a zaoblenou chuť, stopy suchých švestek ve vůni mají původ z bobulí prosušených na trsu. Ekologická výroba zajišťuje tomuto vínu extra kvalitu. Víno se podává vychlazené na 16-18°C k zvěřině, masu na grilu, rybám a zrajícím sýrům.

vicezde

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.