Navštivte nás na WINE PRAGUE 2018, PVA EXPO PRAHA: Beranových 667, Praha-Letňany, HALA 2, stánek 26, Po + Út: 10:00 - 18:00 hod. St: 10:00 - 17:00 hod.

Mesna industrija braća Pivac d.o.o.

Vážení a milí zákazníci.

Ráda bych Vám představila výrobce masných výrobků z Dalmácie, firmu Mesna industrija braća Pivac d.o.o.

Jako každý rok touto dobou i letos jsme pro Vás dovezli typické chorvatské trvanlivé masné speciality až z města Vrgorac z dalmátského Zagorje.

V Dalmácii se používalo sušené maso jako velmi důležitá potravina, v zemi kde bylo velmi těžké pracovat a obhospodařovat neúrodnou vysušenou půdu. Aby se mohlo žít a těžce pracovat, byla strava velmi důležitá. Generace námořníků a zemědělců staletí přežívaly na sušeném masu, které bylo někdy jediným zdrojem pro přežití a však v dnešní době se jedná o gastronomické delikatesy, které uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána.BLG4233-PIVAC-Custom

Na základě tradice a letitých zkušeností založili v roce 1952 praděd a děd rodiny Pivac firmu na výrobu masných výrobků založených na tradičním zpracování masa a jeho sušení. Z malé firmy až po dnešní dobu, věrna tradici a původním originálním receptůrám výroby masných výrobků, stala se firma Mesna industrija braća Pivac d.o.o. jednou z nejdůležitějších chorvatských firem vyrábějící tento sortiment. Dnes je značka PIVAC synonymem špičkové kvality trvanlivých uzenin, což potvrzují jejich výrobky jako např. Dalmátský pršut, Dalmátská panceta a Kraški vrat (budjola - sušená krkovice). 65letou trvající tradici potvrzují každým dne svými kvalitními výrobky. Dnes mají cca 650 zaměstnanců napříč Chorvatskem a něco kolem 1000 ve všech společnostech spojených s firmou Mesna industrija braća Pivac d.o.o.

Nejznámějšími výrobky firmy Pivac jsou Dalmátský pršut, Kraški vrat a Dalmátská panceta. Všechny tyto výrobky si u nás můžete koupit a ochutnat. Jedná se o špičkovou kvalitu této skupiny výrobků. Už první sousto pršutu, pancety a budjoly vám navodí atmosféru dávných časů gastronomické historie Dalmácie nebo vaší letošní dovolenou strávenou v Dalmácii. Bura, sůl a kouř společně s péčí a láskou jsou tajemstvím a garancí úspěchu a chuti těchto výrobků.

Houdková S.

vicezde

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.